FIDESZ.HU > Hírek Nyomtatás
Ablak bezárása
Áttörést hozhat a gyed extra a kisgyermekesek foglalkoztatásában
Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos szerint áttörést hozhat a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában, hogy 2014. január elsejétől a gyed mellett is lehet dolgozni.
Létrehozva: 2013. november 22., 11:27

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) miniszteri biztosa pénteken Budapesten sajtótájékoztatón kiemelte: 2014. január elsejétől az édesanyáknak nem kell választaniuk a gyermeknevelés és a munka között, gyed mellett is dolgozhatnak.

Szalai Piroska szerint azok az édesanyák, akiknek vissza kellett menniük teljes munkaidőbe dolgozni gyermekük mellől, eddig is visszatértek munkahelyükre. A gyed extra elsősorban azoknak segít a munkaerő-piacra való legális visszatérésben, akik szeretnének együtt maradni a kisgyerekükkel, de nem szeretnék a foglalkoztathatóságukat csorbítani két vagy három év kihagyással - fűzte hozzá a miniszteri biztos.

Rámutatott: a munkaadókat is ösztönzik a kisgyermekes anyák foglalkoztatására, és a munkahelyvédelmi akcióterv keretében már 2013-ban is biztosított kedvezményeket kibővítik: 2014-től a munkáltatók három évig teljes, majd további két évig 50 százalékos járulékkedvezményt kapnak az ilyen édesanyák után.