FIDESZ.HU > Hírek > Önkormányzat Nyomtatás
Ablak bezárása
Hiába mosakodik hajléktalanügyben Tóth József
A szocialista Tóth József a napokban folyamatosan igyekszik mosakodni hajléktalan-ügyben - reagált a Főpolgármesteri Hivatal a XIII. kerületi polgármester nyilatkozataira, pénteken.
Létrehozva: 2013. november 22., 14:08

A főpolgármester tételes cáfolata szerint minden városrészben vannak fővárosi, illetve kerületi tulajdonban lévő területek. Előbbire a rendelet fővárosi, utóbbiakra kerületi döntést tartalmaz.

A kerületi „tiltásokról” a döntéseket a kerületek hozták meg, azokról a Fővárosi Közgyűlés nem szavazott külön, automatikusan a rendelet részét képezik mellékletként. A legszigorúbb szabályokat Budapesten Tóth József kerülete alkotta a saját tulajdonú kerületi területekre.

"Tóth polgármester úr a rendeletalkotáshoz időben, hivatalosan leadta a kerület határozatát, ami bekerült november 14-én a rendeletbe" - emelik ki. Ha minden kerület utólag javítgat, kiszámíthatatlan motivációval – például MSZP-MSZP vita következtében –, akkor naponta lehet rendeletet módosítgatni, amire persze a szocialista polgármester kétségesen jogosult a rendeletalkotás után.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy Tóth József most a földrajzilag a XIII. kerületben található hajléktalanlétesítményekkel "próbál dicsekedni, mintha azokhoz túl sok köze lenne, azon túl, hogy a Főváros és a Belügyminisztérium által létesített hajléktalankórház működését hosszú ideig nem engedélyezte".

Egyúttal emlékeztetnek: Tóth József volt az a politikus, aki hajléktalanügyben azt nyilatkozta, hogy „fejleszteni akarja a kerületét, nem zülleszteni”.

Végül rámutatnak, hogy "a fővárosi MSZP álláspontja egyébként is zavaros az ügyben", ugyanis az MSZP-kormány épp Horváth Csaba főpolgármester-helyettessége idején szüntette meg az országos pszichiátriai intézetet, anélkül, hogy hasonló intézménnyel behelyettesítette volna.