Kulcsár: nem Molnár Csaba fogott el Bécsben
2005. augusztus 2., 15:46
Kulcsár Attila kedden az MTI-nek cáfolta, hogy Molnár Csaba alezredes fogta el őt 2003 nyarán Bécsben.

"Miért mondja azt Molnár Csaba, hogy ő elkapott, amikor önként én adtam fel neki magam!?" - reagált a KandH brókercégének egykori üzletág-vezetője az MTI-nek telefonon arra, hogy Molnár Csaba, az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága pénzmosás elleni osztályának volt vezetője aznap egy sajtótájékoztatón arra hivatkozott, ő fogta el Kulcsár Attilát Bécsben.
Közölte azt is: "a nyomozási szakban már részben tisztázódott, hogy a valóságban ez úgy történt, hogy a jó viszonyunkra tekintettel én kezdeményeztem a találkozót, és hívtam ki Molnár Csabát Bécsbe, azért hogy hazaszállítson, és bekísérjen a rendőrségre".
A KandH Equities egykori vezető beosztású munkatársa az MTI-nek azt is kijelentette: a bíróságnak kell majd mérlegelnie, hogy Molnár Csaba valóban elkövette-e az ellene felhozott vádakat. Hozzátette, nem tartja azonban "szerencsésnek, hogy az alezredes jogi képviselője, Zamecsnik Péter a saját érdekében médiacirkuszt csinál Molnár büntetőügyéből".
"Zamecsnik Péternek már több jelentős melléfogása és valótlan állítása volt velem kapcsolatban a sajtóban" - indokolta előbbi kijelentését Kulcsár Attila. Példaként említette, hogy az ügyvéd körülbelül másfél évvel ezelőtt "belekeverte" a nevét Szalóczi Zsolt egykori Synergon-vezérigazgató büntetőügyébe, csak azért, hogy védencét jobb színben tüntesse fel. "Azonban a bíróság komolytalannak és megalapozatlannak találta Zamecsnik csúsztatásait" - tette hozzá.
Kulcsár Attila nem kívánta kommentálni a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal vádját, miszerint Molnár Csaba meg akarta akadályozni az ő felelősségre vonását. Mindössze annyit mondott: "remélem, a bíróságon ez is tisztázódik".
"Molnár Csabával az égvilágon semmi bajom nincs, emberileg sajnálom, hogy ilyen helyzetbe került, mert tudom, mit jelent az, ha valaki az eljárás nyomása alá kerül" - mondta KandH brókercégének egykori üzletág-vezetője.
Hozzátette: "a híresztelésekkel ellentétben Molnár Csabával nem volt, s jelenleg sincs konfliktusom; kitűnő szakembernek tartom".
A KandH Equities egykori vezető beosztású munkatársát 20,8 milliárd forint elsikkasztással, illetve 10,7 milliárd forint kár okozásával gyanúsítják. Kulcsár Attila korábban, az MTI-nek adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy számításai szerint a tényleges kárérték a gyanúsításban szereplő összegnél alacsonyabb, hat-hétmilliárd forint, s ez még csökkenhet a folyamatos zár alá vételek és a bank által visszaperelt összegek esetleges megtérülése miatt.

MTI - fideszfrakcio.hu