20 millió forinttal díjazná a BKV-vezér teljesítményét a budapesti MSZP-SZDSZ
2005. október 26., 10:28
Aba Botond BKV-vezér idei munkáját mintegy húszmillió forintos prémiummal jutalmazná a főváros, ha teljesítené a bizottsági előterjesztésben szereplő - de egyelőre jóvá nem hagyott - feltételeket - tudta meg a Népszabadság. Tegnapi ülésén csak szavazategyenlőség miatt nem hagyta jóvá az Aba Botond BKV-vezérigazgató prémiumáról szóló javaslatot a városháza tulajdonosi bizottsága.

A kormánypárti és az ellenzéki képviselők ugyanis egyenlő létszámban voltak jelen, Somlyódi Csaba (MSZP) elnök pedig félbeszakította az ülést, miután az ellenzékiek nemmel szavaztak arra, hogy a prémiumfeladatokat zárt ülésen hagyják jóvá.

Aba idei munkáját mintegy húszmillió forintos prémiummal jutalmaznák, ha teljesítené a bizottsági előterjesztésben szereplő - de egyelőre jóvá nem hagyott - feltételeket. A havonta 670 ezer forintos illetményben részesülő vezérigazgató - az előző évekhez hasonlóan - körülbelül 20 milliós prémiumra számíthat. Igaz, trükközve, mert a BKV tavaszi, a főváros engedélye nélkül végrehajtott járatritkítása miatt 20 százalékos prémiummegvonással büntették. Az idei prémiuma 24 millió forint lesz, ebből vonják le a 20 százalékot.

A prémiumfeltételekről egyébként jövő heti ülésén ismét tárgyal a tulajdonosi bizottság.

nol.hu - fideszfrakcio.hu