Gyertyafény
2005. november 1., 09:45
Szerdáig reggel 7-től este 8 óráig tartanak nyitva a temetők Mindenszentek és Halottak napja alkalmából. Budapesten a nagyobb temetőkben több közös megemlékezést tart a Budapesti Temetkezési Intézet. A Fiumei úti sírkertben kedden 11 órakor, a Rákospalotai temetőben 13 órakor kezdődik a szertartás.

A X. kerületi Újköztemetőben külön ökumenikus megemlékezést is tartanak kedden, negyed 6-tól. Az ünnepek alatt csak a Fiumei úti és az Újköztemetőbe lehet autóval behajtani. Az Újköztemetőben ingyenes mikrobusz segíti a közlekedést. A fővárosi temetőket és az autósokat szerdáig a rendőrök fokozottabban ellenőrzik.

***

Mentesítő vonatokat indít a MÁV Mindenszentek ünnepe alatt. A vonatok közlekedését a megváltozott szabadnapokhoz igazítja. Ma és hétfőn ünnepnapra, november elsején pedig a vasárnapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok. A megnövekedett utasforgalom miatt mentesítő járatokat indít a Volán is.

***

Az ünnepek alatt az üzletek, a bevásárlóközpontok és a piacok nyitvatartása is megváltozik. November elsején, kedden az üzletek zárva lesznek, kivéve a benzinkutakat, a virág- és édességboltokat, a nonstop üzleteket, a bevásárlóközpontok szórakoztató egységeit, és a vendéglátóhelyeket.

***

Mindenszentek, Halottak napja és a közelgő ünnepek, az advent és a karácsony előtt a tűzesetek elkerülésére hívja fel a figyelmet az országos katasztrófavédelem. Dobson Tibor szóvivő elmondta: azt kérik: fokozottan vigyázzunk a nyílt lángra, gyertyára, csillagszóróra, és soha ne hagyjuk felügyelet nélkül azokat.

hirtv.hu - fideszfrakcio.hu