Agyhalál - 2005. november 9.
2005. november 9., 14:45
Az egyik napilap nemrégiben beszámolt arról, hogy kormányszóvivő Batiz András sógornője a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója lett, méghozzá nem is akárhogyan: érettségi nélkül. A szerdai Magyar Hírlapból megtudhatjuk, hogyan lehetséges mindez...

A kormányszóvivő sógornőjének a felvételin elfelejtették elkérni az érettségijét, így hiába találták tehetségesnek, csak a beiratkozáskor derült ki, hogy a matematika-pótvizsgája még hátravan.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem adminisztratív hibával magyarázza, hogy érettségijének bemutatása nélkül engedték felvételizni Batiz András kormányszóvivő feleségének testvérét, Debre Zsuzsannát. A lánytól csak a sikeres felvételi után, a szeptemberi beiratkozáskor kérték el a matúrát bizonyító okiratot. Ekkor derült ki - állítja az egyetem -, hogy a lány a májusi érettségin megbukott matematikából, és a pótvizsgája még hátravan.

Nem volt módunk megkérdezni, mennyire gyakori eset, hogy elfelejtik elkérni az érettségit a vizsgák előtt. Mindez úgy fordulhatott elő - közölte a lappal a szaktárca -, hogy a művészeti felsőoktatásban gyakorlati vizsgák vannak, senkinél sem számít érettségijének az eredménye.

Úgy tudjuk, a kormányszóvivő sógornője a történtek ellenére szeptember óta bejár az egyetem egyébként nyilvános óráira.

forrás: Magyar Hírlap

fideszfrakcio.hu