Gyurcsány magnóval blogol
2006. február 3., 17:39
A blogoló miniszterelnök lerántotta magáról a leplet: magnóval blogol, és reméli, hogy ez "nem veri ki a biztosítékot". Nálam mondjuk kiverte, mert a bloggertől elvárnám, hogy személyesen verje a billentyűket, és ne Mancikával gépeltesse le a magvast és személyest.

Egyszóval Gyurcsány Ferenc úgy blogol, hogy átfutja a blogjára érkezett hozzászólásokat, majd valahova jövet-menet fogja a kis diktafonját, és reagál mindenre csak úgy fejből. Aztán ebből készül egy leirat, és végül felkerül a netre. Mindezt azért írta, pontosabban diktálta le a miniszterelnök, mert többen kételkedtek személyazonosságában.
Egyébként tegnapi követelőzésünk a blogot illetően sikeresnek bizonyult, mert a Gyurcsány blog másfél órával cikkünk megjelenése után folytatódott. Rögtön az elején megtudhatjuk, hogy ma - azaz tegnap, február másodikán - van Dobrev Klára születésnapja. Este vacsora, ajándék titok, "hátha Klára is olvassa a blogot". Hátha.
A három sor személyes napló után következik három flekknyi kampányszöveg, szofisztikált csűrcsavar és olyan izgalmak, mint hogy "Egyikőtök kérdezte, hogy mondtam-e tegnap este beszédet. Igen, az idegenforgalmi szakma éves fogadásán a Kongresszusi Központban mondtam egy rövidet. ... A külföldi és a belföldi forgalom 5-5 %-kal növekedett, nem volt hát nehéz és bonyolult a helyzetem, mert alapvetően optimista az ágazat."
Azért a tegnapi blog közepére még csúszott egy óriási meglepetés is: Gyurcsány tudja mi az az RSS feeder. Ezt szó szerint is látniuk kell: "Kérdezitek, hogy miért nem alkalmazunk RSS feedert. A weboldal üzemeltetői azt mondják nekem, már fejlesztés alatt áll, remélem, hogy kb. egy héten belül működni is fog. Egy kis türelmet kérek. " Hát ez már igen.

Elismerésünk jeléül ma csupán két pozitív hozzászólást idézünk a blogból, kerülve még a kiegyensúlyozottság látszatát is. Íme:

"Kedves Feri!
Annyira jó, hogy itt tetszik lenni. Éz ez a tegeződés is tök izgi. Gratulálok.

Én még csak 12 éves vagyok de már nagyon érdekel a politika. Tudom azt is, hogy a szüleim kire fognak szavazni."

Jocó

"GRATULÁLOK az évértékelő beszédhez! Megkönnyeztem. Átéreztem az Ön minden szavát. És tudom, milyen nehéz Önnek ennyi negatív, sőt kifejezetten gyűlölködő, gonosz emberekkel harcot vívni. "

Kozák; nappal.hu

nappal.hu - fideszfrakcio.hu