Font Sándor
2006. március 3., 18:47

1960. november 23-án a bács-kiskun megyei Soltvadkerten születtem. Feleségem pedagógus. Három gyermek édesapja vagyok. 1979-ben a kiskunhalasi Szilády Áron Gimnáziumban érettségiztem. 1985-ben a BME-n villamosmérnöki, 1990-ben a BKE-n mérnök-közgazdász másoddiplomát szereztem. 1985-1989-ig a Medicor soltvadkerti inkubátor gyáregységében voltam elektromos technológus, majd 1994-ig vezető programozó a kunfehértói Extractum Kft.-nél. 2001-től a Gyümölcspálinka-főzők Országos Szövetsége elnöke vagyok. 1989. májusában lettem az MDF tagja. 1991-ig a soltvadkerti szervezet elnöke, 1998-ig gazdasági vezetője voltam. 1990-ben lakóhelyemen polgármester-jelölt, 1994-től helyi képviselő is vagyok. 1994-ben országgyűlési képviselőjelölt voltam, 1998-tól vagyok országgyűlési képviselő. Első alkalommal az MDF-Fidesz közös jelöltjeként, a választások legjobb egyéni eredményével szereztem mandátumot Kiskőrösön. 2002-ben már az első fordulóban megvédtem mandátumomat, az őszi önkormányzati választásokon a soltvadkerti képviselő-testület és a megyegyűlés tagjává választottak, de utóbbi mandátumomról 2003-ban lemondtam. 2004. június 21-én csatlakoztam a Lakitelek-munkacsoporthoz. Szeptember 6-tól független képviselőként folytattam munkámat. 2005. május 15-étől a Fidesz-frakció tagjaként dolgozom.