dr. prof. Borhidi Attila
2006. március 3., 19:05

1932-ben születtem Budapesten. Középiskolai tanulmányaimat a budai cisztereknél végeztem, 1955-ben szereztem kitüntetéses oklevelet az ELTE biológus szakán. Az ELTE Növényrendszertani Intézetének munkatársa lettem, majd egyetemi doktori, kandidátusi és 1976-ban akadémiai doktori címet szereztem. 1988-97-ig a PTE Növénytani Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára voltam. Nevemhez fűződik az egyetemi szintű biológus tanárképzés beindítása. 1997-2003-ig az MTA Ökológiai és Botanikai Kutató Intézetének igazgatója, majd kutatóprofesszora, a Pécsi Tudományegyetem emeritusz professzora lettem. 1993-ban az MTA levelező, 2001-ben rendes tagjává választottak. A Szent-Györgyi Albert-díj (1997), a Széchenyi-díj (2001) és a Szilárd Leó-díj (2004) kitüntetettje vagyok. Szakterületeim a botanika, ökológia, természet- és környezetvédelem. Közéleti pályafutásomat 2003-ban a Fidesz - Magyar Polgári Szövetségben kezdtem, ahol a Zöld Tagozat országos alelnöke, a Kulturális Tagozat baranya megyei elnöke lettem.