dr. Gémesi György
2006. március 3., 19:51

1956. január 3-án születtem Budapesten. Nős vagyok, feleségem orvos. Három gyermekünk van. 1974-ben az aszódi Petőfi Sándor Gimnáziumban érettségiztem. 1980-ban a SOTE Általános Orvosi Karán szereztem diplomát. 1985-ig az Országos Testnevelési és Sportegészségügyi Intézet orvosa voltam, 1990-ig pedig a Kerepestarcsai Kórház sebészorvosa. 1984-ben sport-, 1988-ban sebész szakorvos lettem. 1982-től vagyok az Orvosi Kamara tagja, 1992-től a Magyar Vívószövetség alelnöke, 1998-tól elnöke. 1989-től vagyok MDF-tag, a gödöllői szervezet elnöke. 1994-ben az ideiglenes választmány ügyvezetője lettem, novembertől önkormányzati ügyekért felelős alelnök. 1996-tól 2000-ig ügyvezető alelnök voltam. 2001-től ismét országos pártelnökségi tag lettem. 2003-ban a kommunikációért felelős alelnökké választottak, augusztustól az EU-parlamenti választások felelőse, novembertől kampányfőnöke lettem. A 2004. szeptemberi rendkívüli tisztújításkor újra országos elnökségi tag lettem; majd pártelnök-helyettessé is megválasztottak, de erről a tisztségemről 2005. május 10-én lemondtam. 1990. októberben MDF-támogatással Gödöllő város polgármesterévé választottak; városvezetői tisztségemet azóta is betöltöm. 1991-ben az Európa Tanács Regionális és Helyi Önkormányzati Konferenciájának tagja, és a Magyar Önkormányzatok Szövetségének alapító elnöke lettem. 2003. április elején a magyar kormány az Európai Unió Régiók Bizottsága póttagjává delegált. 1998-tól országgyűlési képviselő vagyok (Pest 4. vk., Gödöllő). 2002-ben megvédtem mandátumomat. Jelenleg az Ifjúsági és Sportbizottság alelnöke, az Önkormányzati Bizottság tagja vagyok. A 2004. november 8-án megszűnt, majd újjáalakult MDF-frakció tagja vagyok, november 22-től frakcióvezető-helyettes lettem.