Sisák Imre
2006. március 3., 20:08

1960. április 8-án születtem a Nógrád megyei Pásztón. Nős vagyok, feleségem gyermekgondozónő, de jelenleg főállásban öt gyermekünket neveli.1978-ban a Salgótarjáni Közgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskolában számviteli szakán érettségiztem. 1978-ban Bátonyterenyén a nagyközségi tanácsnál kezdtem dolgozni. 1979-től Pásztón a nagyközségi közös tanács előadója voltam. 1984-ben az Államigazgatási Főiskola levelező tagozatán igazgatásszervezői diplomát szereztem. 1984-től a várossá nyilvánított Pásztón tanácsi főelőadó, 1987-től osztályvezető lettem. 1991-től 1998-ig Mátraszőlősön községi jegyzőként dolgoztam. 1992-től a Magyar Tűzoltó Szövetség alelnöke, 1997-től a pásztói önkéntes tűzoltóság elnöke lettem. 1993-tól 1997-ig a Pásztói Római Katolikus Egyházközség elnöke voltam, 1997-től templomatya. 1999-től a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend tagja vagyok. 2002-ben az MDF pásztói szervezetének elnökévé és Nógrád megye elnökségi tagjává választottak. 1994. decemberben a Fidesz-FKGP-MDF-KDNP jelöltjeként Pásztón egyéni kerületben a városi önkormányzat képviselőjévé választottak; ebben a ciklusban a Pénzügyi Bizottság elnökeként dolgoztam. 1998. október 18-án független jelöltként Pásztó polgármesterévé választottak. A 2002. évi országgyűlési választásokon a Fidesz-MDF közös Nógrád megyei területi listáról szereztem mandátumomat. Májustól az Egészségügyi és a Területfejlesztési Bizottságban kezdtem el dolgozni, de szerepet vállaltam a parlagfűmentesítés elősegítéséért alakult eseti bizottságban is. Október 20-án újra megszereztem Pásztó polgármesteri tisztségét, és a megyei közgyűlésbe is bejutottam. A 2004. november 8-án megszűnt, majd újjáalakult MDF-frakció tagja vagyok, november 15-től a Költségvetési és Pénzügyi Bizottság tagja, 22-től frakcióvezető-helyettes. December 20-tól a Szociális és Családügyi, valamint a Számvevőszéki Bizottság tagja vagyok.