Járvás István
2006. március 3., 20:17

Jászapátiban születtem 1953-ban. Nős vagyok, feleségemmel három gyermekünket neveljük. Szülővárosomban érettségiztem 1971-ben, majd ezt követően a mezőtúri Mezőgazdasági Főiskolára jártam, ahol 1974-ben államvizsgáztam. 1984-ben másoddiplomáztam az Ybl Miklós Műszaki Főiskola magasépítő szakán. Hobbim a műszaki végzettségemhez kötődik, szeretem és gyűjtöm a kelet-európai gyártmányú oldalkocsis motorkerékpárokat. Munkahelyeim a mezőgazdasághoz kötődnek. 1992-ig a helyi szövetkezetben dolgoztam, ezt követően családi szövetkezetet alapítottunk, melynek jelenleg is én vagyok a vezetője. Az életem során minden a Jászsághoz köt. Redemptus család leszármazottja vagyok, itt születtem, itt élem a mindennapjaimat családommal együtt. Rokonaim jelentős része és minden barátom, segítőm jászsági. Politizáló családba születtem. Szüleim és nagyszüleim mindig követték, értékelték a politikai eseményeket. Az aktív politikai életbe 1994-ben kapcsolódtam be, ekkor lettem a megyei közgyűlés tagja, és természetesen a Mezőgazdasági Bizottságban dolgoztam. 1998-ban a Fidesz megyei listáján mandátumot kaptam és bejutottam a parlamentbe, ahol kiemelten foglalkoztam az átalakulóban lévő mezőgazdaság problémáival. A 2002. évi parlamenti választáson a jászapáti választókerületben egyéni mandátumot szereztem. A politika és a politikai fordulatok mostohán bántak az elmúlt 60 évben ezzel a térséggel. Ez két területen nagyon szembetűnő: az autópálya fejlesztések elkerülték a jászsági térséget, és nem sikerült stabil, korszerű ipart letelepíteni a Jászság déli részébe. Ezért legfontosabb feladatomnak a munkahely-teremtést tartom az elkövetkező ciklusban.