Tamás Barnabás
2006. március 3., 20:30

Putnokon születtem 1952. szeptember 26-án. Általános iskolámat szülővárosomban, a közgazdasági szakközépiskolát Miskolcon végeztem el. Békéscsabán a Tessedik Sámuel Főiskola Gazdasági Karán szereztem diplomát. Voltam művelődésiház-vezető, dolgoztam a Kispesti Textilgyár Putnoki Pamutfonó Üzemének kereskedelmi osztályvezetőjeként. 1990-től szülővárosom alpolgármestere, 1994-től polgármestere vagyok. Az itt élőkért végzett munkám elismeréseként a Köz Szolgálatáért Érdemjel ezüst fokozatával tüntettek ki 2001-ben. Tagja vagyok többek között a Putnok Városért Egyesületnek és a Katolikus Dalárdának. A Putnok és Térsége Társulás, a Gömöri Településszövetség elnöke vagyok, emellett a Sajó-Rima Eurórégió magyarországi elnöki tisztét is betöltöm. Az Ózd-Putnoki Többcélú Kistérségi Társulás alelnökeként dolgozom és elnökségi tagja vagyok a Visegrádi Országok Eurorégiói Konzultatív Tanácsának. Feleségem, Tuza Gabriella ellátási csoportvezető. Két gyermekem született, Edgár 1975-ben, Gréta 1979-ben. Szabadidőmben szívesen kertészkedem, szeretek fotózni és utazni.