Tuzáné dr. Takács Zsuzsanna
2006. március 3., 20:38

1964-ben születtem Gyöngyösön. Szőlész-borász férjemmel két gyermekünk van Sebestyén és Kristóf. Az ELTE-n szereztem jogi diplomát, majd a Gyöngyösön az önkormányzatnál helyezkedtem el. 1995 óta egyéni ügyvédként dolgozom. Büszke vagyok arra, hogy 1993-ban az Országos Lakásbérlők Egyesületének Elnöke, Batta Pál tiszteletbeli egyesületi tag címet adományozott arra tekintettel, hogy az önkormányzati bérlakások elidegenítése , a bérlők jogai és a bérleti díj megállapítására vonatkozó helyi rendeletek megalkotása során - más önkormányzatok gyakorlatától eltérően - példamutató módon a bérbeadó önkormányzat és a bérlők érdekvédelmi szervezetei között széles körű társadalmi konszenzust sikerült kialakítani. Szabadidőmben komolyzenét hallgatok. Tősgyökeres gyöngyösi születésű vagyok, és családom is több nemzedékre visszamenőleg itt élt. A város közéletében nemcsak önkormányzati képviselőként, hanem több civil szervezet tagjaként is aktívan részt veszek. A civil szférában elsősorban a kulturális területen tettem le névjegyemet és képviseltem a várost, az itt élő embereket öregbítve Gyöngyös jó hírét. 1987 óta vagyok tagja a Cantus Corvinus Vegyeskarnak, mely a város kulturális, elsősorban zenei életében emblematikus szervezet. A Ferences Műemlékekért Alapítvány kuratóriumi tagjaként elköteleztem magam az egyházi műemléki épületek megóvása, felújítása iránt, hogy megőrizhessük az utókornak azt, amit elődeink megalkottak. 2002 óta önkormányzati képviselőként a város közügyeiben minden döntésemmel a város és lakosságának érdekeit igyekeztem szolgálni, bár ellenzéki képviselőként a mozgásterem meglehetősen korlátozott. Szeretném, ha végre út lenne a biztonságos megélhetéshez, a nyugodt, emberhez méltó családi élethez, a kiszámítható vállalkozásokhoz, a mátrai borvidék rangjához méltó elismertetéséhez, a térség garantált jövőbeni fejlődéséhez.