Gyurcsány megint jól jár
2006. március 8., 14:24
Demszky Gábor főpolgármester vezette Fővárosi Önkormányzat rendelettervezete kevesebb luxusadót fizettetne a Gyurcsány családdal. A főpolgármester tervezete szerint a Szemlőhegy utca két különböző értékbesorolást kapott.

Ahol a miniszterelnök luxus villája áll, 8-as-, míg az utca más része 11-es érték besorolású. Összehasonlításul, az ugyanolyan adottságokkal rendelkező, Szemlőhegy utcára merőleges Rómer Flóris utca 9-es. Amennyiben a főváros közgyűlése hétfőn elfogadja a Pénzügyi Bizottság által mai napon tárgyalt tervezetet, úgy 300 ezer forintot spórol meg a milliárdos kormányfőnek. Ha nem fogad el rendeletet, akkor a törvény mellékletében foglaltak szerint 500 ezer forintot kellene luxusadóként befizetniük. A legnagyobb ingatlanportál
szerint 9 ingatlant kínálnak a Szemlőhegy utcában, átlagosan 511 ezer forintos átlagáron. A rendelet azonban 400-, illetve többlakásos társasház esetében 350 ezer forintot tartalmaz csupán. (A miniszterelnök családja társasházzá alakíttatta a villát.)

A Fidesz-MKDSZ képviselőcsoportja szerint a rendelettervezet előkészítetlen, hiányos, logikátlan és sok esetben önmagának ellentmondó, ezért annak visszavonását és átdolgozását kéri.

Wintermantel Zsolt
frakcióvezető-helyettes