A Magyar Gasztronómai Hetet Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke, valamint Hajba Tamás sanghaji főkonzul nyitotta meg, s az idegenforgalmi szakma nagy számú képviselője fogadás keretében kóstolhatta meg a világhírű magyar borokat és egyéb hungarikumokat. A szállodában a gasztronómiai hét minden napján folklór-műsorral, élő magyar zenével és a magyar konyha ételspecialitásaival várják a látogatókat, akik fotókiállításon ismerhetik meg a magyar főváros nevezetességeit.
A rendezvények helyszíne szerdán rendhagyó borkóstolónak ad otthont, erre a magyar borok vásárlásában és a kínai piacon való terítésében érdekelt mintegy félszáz cég kapott meghívást.
A Magyar Hét kapcsán úgynevezett "főkonzuli ebédet" is rendeznek, amelyen a vendéglátó Magyarország lesz, a meghívottak pedig a Sanghajban diplomáciai szolgálatot teljesítő magas rangú tisztségviselők.
MTI - fidesz.hu