Kuncze Gábor és Vojnik Mária a fizetős egészségügyről - a Fidesz véleménye
2006. április 3., 19:46

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség tiszteletben tartja az emberek - népszavazáson kinyilvánított - akaratát: nem támogatja és kormányra kerülve nem is engedélyezi a kórházak eladását. Az új polgári kormány garantálja azt is, hogy a magyar egészségügy nem lesz fizetős. A Fidesz megerősíti a társadalombiztosítás egységét; nem kellenek versengő magánbiztosítók, amelyek nem az elesettek, a betegek érdekét szolgálják.

Jó lenne, ha Kuncze Gábor és Vojnik Mária legalább a kormányoldal politikusaival közös nevezőre jutna kórház-privatizációs, több-biztosítós elképzeléseikről. Megkérdezhetnék Veres János pénzügyminisztert is, miért mondta azt nemrég egy külföldi hírügynökségnek adott interjúban, hogy a Gyurcsány-kormány mérlegelni fogja, hogy a betegek fizessenek a gyógyszerek felírásáért vagy az orvosi vizsgálatért?

Az emberek nem akarnak fizetős egészségügyet, nem akarják a kórházak eladását! Erre csak egy kormányváltás, és az új polgári kormány kiszámítható, átlátható, az állami felelősséget felvállaló és érvényesítő egészségügyi politikája ad garanciát.

Budapest, 2006. április 3.

Gógl Árpád,
a Fidesz egészségügyi programszóvivője