Gyurcsány minisztere elzavarná a fideszeseket a gátakról
2006. április 5., 16:45
A gátakon nem Fidesz-aktivistákra, hanem segítő állampolgárokra van szükség Persányi Miklós vízügyi miniszter szerint, aki sajtótájékoztatót tartott az ügyben. A Fidesz továbbra is szolidaritásra buzdítja aktivistáit, valamint minden magyar polgárt.

Persányi Miklós otromba módon megbántotta mindazokat, akik energiát, pénzt, időt nem sajnálva, sokszor családjuktól, munkahelyüktől távol önként jelentkeztek, hogy segítik a fenyegető árvíz elleni védekezést.

Senki nem azért ment a gátakra, hogy politikai nézeteit népszerűsítse. Ott most mindenkire szükség van; férfiakra és nőkre, fiatalokra és idősekre, helyiekre és az ország más részeiből érkező segíteni szándékozókra egyaránt. Ennek fontosságát Hiller István is belátta, aki tegnap kifejezetten kérte a Fidesz aktivistáinak segítségét. Sajnálatos, hogy Persányi Miklós viszont politikai kampánytémává silányítja az emberek életét, vagyonát veszélyeztető katasztrófa-helyzetet.

Felhívjuk Persányi Mikós figyelmét, hogy nem most van itt az ideje, hogy tisztázzuk: ki felel az árvíz-védelem terén elmaradt beruházásokért, az elégtelen védekezési forrásokért, a területért felelős állami szervezet szétveréséért. Ez a szolidaritás, az összefogás, a közös munka ideje! Persányi Miklós feladata a védekezés irányításában való részvétel.

A Fidesz továbbra is arra buzdítja aktivistáit, valamint minden magyar polgárt, hogy tegyen meg minden tőle telhetőt az árvíz-védelmi munkálatok segítése érdekében, mutasson példát szolidaritásból!

Budapest, 2006. április 5.

Selmeczi Gabriella,
a Fidesz szóvivője