Gyurcsány Ferencnek az ünnep közeledtével hirtelen fontossá vált az élelmiszerbiztonság. Kár, hogy a kormányfő elvárásaiban csak a húsvéti sonka, illetve a tojás jó minősége szerepel.
A Medgyessy-Gyurcsány-kormány tönkretette a magyar kis és középbirtokon gazdálkodókat, akik biztonságos magyar élelmiszert állítottak elő. A magyar termékek emiatt eltűntek a hazai piacról és helyettük élelmiszernek álcázott szemét jelent meg a multinacionális üzletláncok polcain.
A magyar fogyasztó végérvényesen kiszolgáltatott lett, hiszen soha nem fogja tudni megállapítani: hány ezer kilométerrel arrébb és ki állította elő a bizonytalan eredetű élelmiszert. A magyar fogyasztó csak akkor lesz teljes biztonságban, ha magyar élelmiszert vásárol, ehhez viszont meg kell állítani a tsz-alapú tőkés nagybirtokrendszer kiépítését, és családi alapon szerveződött gazdálkodókra kell bízni a biztonságos magyar élelmiszer előállítását.
A magyar termelők támogatásával, és az ellenőrzések szigorításával meg kell állítani a külföldről érkező élelmiszer-szemét beáramlását annak érdekében, hogy az emberek asztalára ne csak az ünnepek alkalmával, hanem a hétköznapokon is egészséges étel kerülhessen.
Budapest, 2006. április 13.
Font Sándor,
a Fidesz gazdaprogram-szóvivője