Húsvét után
2006. április 19., 07:23
Orbán Viktor megbukott - harsogja az úgynevezett közvélemény-formáló baloldali újságírók hada. Tűnjön el a közéletből - követeli egy magát liberálisnak nevező, hatszázalékosra hitelesített párt vezére. Kétszázhetvenezren szavaztak ránk, a célunk az, hogy megakadályozzuk Orbán Viktor hatalomra jutását - mondja a Gyurcsány-kormány leváltásának ígéretével szavazatokat szerző MDF elnöke.

Dávid Ibolya nem tudja megbocsátani Orbán Viktornak, hogy kétszer a vállán cipelte be - a választóinak bizalmát elveszítő - pártját a parlamentbe. Az MDF elnöke a rájuk adott szavazatok realitása helyett a szelencébe zárt ereklyéi természetfeletti erejének, csodának tulajdonítja, hogy elérte a bűvös öt százalékot. Ezzel pedig igencsak elgondolkodtatja a keresztyén, de még a keresztény embereket is. Az MDF elnöke az irracionalitás határát súrolva feledni látszik a Gyurcsány-kormány leváltásának rövid távú eredeti célját, most hosszú távú álmokat dédelget: az MDF majd megint szép, és főleg nagy párt lesz, csak Orbánnak kell eltűnnie ehhez. Miközben az ereklyének tulajdonított csodáról beszél, a kommunista ideológián nevelkedett Schmuck vállára és a százmilliókból finanszírozott kampányra támaszkodik. És minden erejével azon van, hogy megakadályozza a nemzet javát szolgáló kormány megalakulását. Ezt kőbe is vésték, pontosabban festékszóróval falra festették.

Világos, mint a nap: aki nem akarja a második Orbán-kormányt, az a második Gyurcsány-kormányt akarja. Aki nem akarja az MDF-es Bod Péter Ákost miniszterelnöknek, az még inkább Gyurcsányt akarja, bármi áron.

Akkor is, ha nyilvánvaló a jobboldal esélye a győzelemre, az MDF szűk vezetése akkor is a remény elvesztésének érzését akarja beleplántálni az emberekbe.

És ezért nagyon hálás tud lenni a baloldali liberális média, a tenyerükön hordják, az egekig magasztalják Dávid Ibolyát.
Mert szemmel láthatóan mégiscsak aggasztja Gyurcsány híveit, az MDF Schmuck-szövetséggel való gúzsba kötése ellenére is a választás második fordulójának eredménye, hiszen a húsvéti ünnepeket sem tisztelték meg a csenddel.

Jól látják, nem dőlt még el semmi. A vesztesnek kikiáltott jobboldal győzelmet arathat. Korán ittak a medve bőrére.

De az már felettébb furcsa, hogy az MSZP-sek és az SZDSZ-esek mellett most már az MDF vezetői is el akarják dönteni a jobboldal legitim, 42 százalékos támogatással rendelkező vezetőjének sorsát, bár semmi közük hozzá. A baloldali koalíció eldönthette, hogy a pufajkás Horn Gyula után a D-209-es, szigorúan titkos állományú Medgyessy Péter, majd az elévült bűncselekménygyanús ügyekkel terhes KISZ KB-s Gyurcsány Ferencet emelik maguk fölé kormányfőnek. A jobboldali többségnek is joga van ahhoz, hogy eldöntse, Orbán Viktort tekinti a nemzet felemelkedésének programját megvalósító politika végrehajtójának.

Mondjuk ki: amikor Orbán Viktornak a közéletből való kiebrudalását szeretnék elérni, akkor valójában a Fidesz politikai programjának bukását, megsemmisítését akarják véghezvinni. A százezer forintos minimálbérnek, a közbeszerzéseken a magyar cégek előnyhöz juttatásának, a stratégiai fontosságú vállalataink és az egészségügyi intézményrendszerünk állami kézben tartásának a célja hat rájuk úgy, mint az ördögre a tömjénfüst.

Mert a bérből és fizetésből élő emberekkel akarják megfizettetni az árát annak, hogy holdudvari klientúráik érdekében kirámolták az állami kasszát. Hogy adósságot adósságra halmoztak, a csőd szélére sodorták az országot, és most ők akarnák a saját maguk által előidézett válságot is kezelni.

Erre egyébként már láttunk példát tőlük a Bokros-csomag bevezetése idején. Jól tudják, hogy ezt csak úgy tudják megismételni tiltakozó utcai tüntetések veszélye nélkül, ha a nekik nem tetsző sajtót is eltakarítják a föld színéről. Mert nekik ez a kis nemzeti oldali sajtó is túl sok, mert kívül esik az ellenőrzési körükön. Az elmúlt héten ezért intéztek támadást a nyílt hangú, politikai befolyásuk nélkül szerkesztett Magyar Nemzet ellen szinte minden baloldali liberális sajtófronton.

Torkos Matild, Magyar Nemzet

fidesz.hu