A főzésben inkább a férfiak jeleskedtek, míg a hölgyek csak a kukta szerepét töltötték be. Kalmár Imre tárcsás pulykamellel rukkolt ki, Nagy Sándor cserépfazékban kapros töltött káposztát, illetve Kiss Csaba üstben csülkös zúzapörköltet főzött. A zsűri által különdíjjal kitüntetett ételt Szöllősi János készítette: göngyölt sertésszeletet lencsés káposztával, cserépedényben, kemencében. A zalai ételspecialitáshoz nélkülözhetetlen volt a száraz fehérbor.
A mintegy másfélszáz polgári piknikező körében megjelent a térség immár harmadik ciklusban megválasztott országgyűlési képviselője, Márton Attila is, aki a jóízű ebéd elfogyasztása közben beszélgetett a választási eredményről, a közelgő önkormányzati választásokkal összefüggő teendőkről.
Kép és szöveg: Nyírő Gizella