Lesz ötpárti egyeztetés csütörtökön!
2006. május 24., 16:26

Magyarország, a magyar polgárok szempontjából kedvező fejlemény, hogy Dávid Ibolya után Gyurcsány Ferenc is igent mondott a Fidesz és a KDNP közös konzultációs kezdeményezésére. Ez azt jelenti, hogy titkos kétoldalú pártpaktumok helyett nyilvános, ötpárti egyeztetések kezdődhetnek Magyarország helyzetéről és a legsürgetőbb tennivalókról. Gyurcsány Ferencnek így lehetősége nyílik arra, hogy első kézből tájékoztassa a közvéleményt valamint a parlamenti pártokat a gazdaság és a költségvetés problémáiról. Beszámolhat arról, igazak-e a példátlan mértékű megszorításokról érkező hírek, és ha igen, miért van szükség rájuk azok után, hogy néhány hete, a választási kampányban még dübörgő gazdaságról és nagy jólétről harsogott a kormánypropaganda.

Az ország helyzetének tisztázását, az emberek érdekében történő összefogás fontosságát szem előtt tartva a nyilvános ötpárti konzultáció kezdeményezői, Orbán Viktor és Semjén Zsolt pártelnökök természetesen részt vesznek a csütörtöki megbeszélésen.

Budapest, 2006. május 24.

Szijjártó Péter
szóvivő