"Adj vért és ments meg három életet"
2006. május 26., 11:35
Az Országos Vérellátó Szolgálat nagy figyelmet fordít a nyári vértartalék képzésére, így kiemelt gyermeknapi véradásokat szervez Budapesten, több helyszínen.

A Margitszigeti Atlétikai Centrumban (Budapest, XIII. kerület Hajós Alfréd sétány) 2006. május 27-28-án (szombat-vasárnap) 11.00 - 17.00 óra között várja a donorokat véradásra.

Ezzel párhuzamosan, kiemelt véradást szervez a városligeti Széchenyi Fürdőben, illetve a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Fővárosi Önkormányzat által a Városligetben megrendezésre kerülő, ingyenes gyermeknapi rendezvény keretén belül a Kisnapozó téren (Paál László utca és Liezermayer sétány közötti területen), szintén 2006. május 27-28-án (szombat-vasárnap) 11.00 - 17.00 óra között.

Az OVSZ által kiírt "Véradás" rajzpályázat díjkiosztó ünnepsége 2006. május 28-án (vasárnap) 14.00 órakor lesz Budapesten, a Városligetben megrendezésre kerülő gyermeknapon, a Petőfi Csarnok Szabadtéri színpadán. Parkolni a Dózsa György úton vagy a Felvonulás téren lehet, innen a helyszín gyalogosan közelíthető meg.

Az ország minden Vérellátójában várjuk folyamatosan a véradókat, tekintettel a minden évben jelentkező nyári, ingadozó vérkészletre.

Országos Vérellátó Szolgálat

MTI - fidesz.hu