A Fidesz reagálása Molnár Lajos miniszteri jelölésére
2006. május 26., 16:07

A koalíciós osztozkodásban az egészségügyi tárca az SZDSZ-hez került. Az SZDSZ választási programjának - az ambuláns és fekvőbeteg szolgáltatások privatizációja, a több-biztosítós rendszer bevezetése - megvalósulása esetén fizetőssé válik az egészségügy. Jóllehet a kampányban több vezető kormányzati politikus is megígérte, hogy nem lesz sem receptdíj, sem vizitdíj, sem privatizáció, s a jövőben sem kell fizetni az egészségügyi szolgáltatásokért.
A 2004 decemberi népszavazáson az emberek nemet mondtak a kórház-privatizációra, a fizetős egészségügyre, arra, hogy megfosszák a legnehezebb helyzetben lévőket a tisztességes egészségügyi ellátástól. Az emberek többsége nemet mondott az SZDSZ egészségügyi programjára.
Joggal várunk választ Gyurcsány Ferenctől arra, hogy a megalakuló új kormány az emberek, a betegek oldalán áll-e vagy a tőke érdekeit képviseli? Választ várunk arra, hogy privatizálni kívánják-e az ambuláns és fekvőbeteg szolgáltatásokat, be akarják-e vezetni a több-biztosítós rendszert? Fizetni kell-e a betegeknek a receptfelírásért és a vizitért? Választ várunk arra, hogy megvalósul-e az SZDSZ választási programja, s ezáltal fizetőssé válik-e az egészségügy?
Az embereknek joguk van tudni, hogy számíthatnak-e a választási kampányban elhangzott kormányzati ígéretekre, miszerint továbbra sem kell fizetni az egészségügyi ellátásért?

2006. május 26.

Fidesz-KDNP Frakciószövetség