Gyurcsány elcsomagolja Budapest jövőjét!
2006. június 13., 15:54
Nem telt el három hónap sem Gyurcsány Ferenc és Demszky Gábor által-, a kampány hevében aláírt Budapest szerződés megkötése óta és már minden borulni látszik.

A márciusi fényes ceremónián a főpolgármester úgy fogalmazott: "A Főváros már megalkotta középtávú fejlesztési programját, a Podmaniczky Programot, amelyet Gyurcsány Ferenc támogatásáról biztosított, és amely a mai szerződés alapja is. Mai megállapodásunk értelmében a Főváros és a Kormány harmonizálja fejlesztési programját, és az uniós forrásokat megmozgató NFT II-be beemeli a legfontosabb budapesti fejlesztéseket." Gyurcsány Ferenc durva pénzbehajtó csomagja mára már a budapesti fejlesztéseket is veszélyezteti. A kormány kivonulása a 4-es metró finanszírozásából valójában a főváros középtávú fejlesztéseinek megakadályozását jelenti. A várost elzárja a további uniós forrásoktól, így az 1-es és 3-as villamosok meghosszabbítása elmarad, nem épülhet meg az 5-ös metró, az M0-ás körgyűrű, az Aquincumi-híd és egy sor nélkülözhetetlen fejlesztés.

Kiderült, hogy csupán egy semmire sem kötelező papír fecni a Budapest szerződés. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy Gyurcsány Ferenc nagyszerű tervei, okos kompromisszumai és bátor cselekvése mit is jelent az országgyűlési választások után a tettek nyelvére lefordítva: sanda politikai haszonlesést, a budapestiek megalázását és az egyhelyben topogó főváros végső ellehetetlenítését.

Wintermantel Zsolt
Frakcióvezető-helyettes