Betelt a pohár
2006. június 23., 13:13
Már megszoktuk, hogy a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. hetente kínálja tálcán a botrányokat a bulvársajtónak. Az azonban példátlan ami ezen a héten történt - mutat rá Kupper András mai közleményében.

Már megszoktuk, hogy a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. hetente kínálja tálcán a botrányokat a bulvársajtónak. Az azonban példátlan ami ezen a héten történt. Kezdődött azzal, hogy a közlekedési cég tudatosan félrevezette a budapestieket, amikor a körúti villamosok sorozatos üzemzavarát azzal magyarázza, hogy "túl jó" a felsővezeték hálózat. Ezt követte az önként beállított villamos kordon a Parlament körül. Végezetül kiderült, hogy a BKV teljesen értelmetlen reklámkampányra szórja ki az adófizetők pénzét, amikor a körúti villamos szerelvényeket reklámozza.

Mindezért a cég tulajdonosát, a város irányítóját terheli a felelősség. Demszky Gábor azonban önvizsgálat helyett - mint mindig, most is - elhárítja azt. A budapestiek most úgy látják, betelt a pohár. Minimális elvárásként fogalmazzuk meg a véleményüket, amikor azt kérjük a főpolgármestertől, hogy vonja vissza Aba Botond vezetői megbízatását, hiszen a jutalom megvonása nem egyenlő a büntetéssel. Felszólítjuk továbbá a főpolgármestert, hogy a BKV elképesztő hibasorozatáért kérjen személyesen elnézést a budapestiektől!

Budapest, 2006. június 23. péntek

Dr. Kupper András