Tarlós: Demszky gyáva, ha nem vállalja a felelősséget
2006. július 20., 07:30
Nem cserélik ki mégsem a villanyoszlopokat a Margit hídon. A villamosok felsővezetékét is tartó oszlopok talapzatát erősítik csak meg az úszó Európa Bajnokság kezdetének közelsége miatt - jelentette be Demszky Gábor, akit Tarlós István gyávasággal vádolt, mert a BKV vezérigazgatójára hárítja a felelősséget az újabb nagykörúti üzemzavarért.

Az úszó Európa Bajnokság kezdetére, július 26-ra teljes útvonalán járni fog a 4-es, 6-os villamos - közölte Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere szerdán, azt követően, hogy a elkészült a nagykörúti villamosközlekedés helyreállításának ütemterve.
A főpolgármester hozzátette: július 26-ra két oszlopot kell kicserélni, további hatvan oszlopot sarukkal megerősítenek.
A bajnokságot követően, szeptember 3-ig a villamosvonal teljes hosszán megerősítik a tartóoszlopokat.
Demszky azt is elmondta, hogy a nagykörúti villamos felújítása után felmerült üzemzavarok kivizsgálására felállítottak egy bizottságot, melyben részt vesz a Budapesti Műszaki Egyetem, a BKV és a fővárosi önkormányzat. A grémium két hét múlva készíti el jelentését, a BKV vezérigazgatójának, Aba Botondnak további sorsáról ezután születik döntés.

Tarlós: Demszky gyáva

Tarlós István gyávasággal vádolta Demszky Gábor, mert a BKV vezérigazgatójára hárítja a felelősséget az újabb nagykörúti üzemzavarért. Óbuda polgármestere, a Fidesz főpolgármester-jelöltje a Klubrádióban azt mondta, hogy Demszky Gábor Budapest első embere, aki elsősorban felelős a tömegközlekedésért.

Tarlós István úgy vélte, vagy elképesztő műszaki dilettantizmus, vagy a műszakiak szándékos elhallgattatása vezetett a mostani helyzethez. Hozzátette: a BKV működése mindenképpen felülvizsgálatra szorul, a kétévente tapasztalt "iszonyatos" veszteségek és a mostani műszaki hibák sorozata miatt.

MTI, klubradio.hu, MNO - fidesz.hu