Nem független a szakértő
2006. július 21., 12:27
Szálka Miklós, a BKV felügyelő bizottságának tagja, a Fidesz-MKDSZ frakció képviselője nem ért egyet a 4-es, 6-os villamos közlekedésével kapcsolatos problémák kivizsgálására felkért szakértő alkalmasságával.

A bizottság által két ellenszavazat mellett elfogadott szakértő azért nem lehet független, mert már dolgozott a BKV-nak. A közlekedési társaság fizeti a szakértő "fáradozásait"; nagyon rövid a határidő, amit a vizsgálatokra szánnak; a szerződésben, amelyet a szakértővel kötöttek olyan készségeket említenek a vizsgálat elvégzésének feltételéül, amelyekkel a megbízott nem rendelkezik; a szakértő a főváros felelősségével nem foglalkozik - mondta a Fidesz politikusa pénteken a rendkívüli felügyelő bizottsági ülés után tartott sajtótájékoztatón.

Hozzátette: a Fidesz ezen okok miatt kéri egy valóban független szakértő megbízását a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására.

A 4-es, 6-os villamos vonalán az elmúlt hetekben tucatnyi alkalommal volt üzemzavar, jelenleg is csak rövidített útvonalon közlekednek a villamosok.

MTI - fidesz.hu