Új Generáció: újabb színvonal alatti üzenet
2006. július 23., 15:29
Tarlós István úgy véli, hogy Budapest vezetése jelenleg "végtelenül farizeus megoldással" rendelkezik a hajléktalanok problémájára. Az SZDSZ Új Generáció tagjai azt üzenik a fővárosiaknak, hogy minden maradjon így - közölte a politikus.

Miként oldaná meg a fővárosi hajléktalanok problémáját Tarlós István, a Fidesz és szövetségeseinek főpolgármester-jelöltje? - tette fel a kérdést az SZDSZ Új Generáció két alelnöke vasárnap. Véleményük szerint Tarlós István a rászorulókat nem segíteni, hanem eltüntetni kívánja.

"Miért nem Demszky Gábornak teszik fel ezeket a kérdéseket az ifjú liberálisok?" - reagált az MTI megkeresésére Tarlós István, aki szerint ezzel az ÚG elismerte: a problémát 16 év alatt sem sikerült megoldani. Az ellenzék főpolgármester-jelöltje úgy véli, hogy Budapest vezetése jelenleg "végtelenül farizeus megoldással" rendelkezik a hajléktalanok problémájára. Az SZDSZ Új Generáció tagjai azt üzenik a fővárosiaknak, hogy minden maradjon így - értelmezte a két alelnök "figyelemfelkeltő, (...) hatalom akarási szándékkel előadott provokációját" Tarlós István.

A politikus a színvonal alatti üzenetről az MTI-nek elmondta: nincs arról szó, hogy valamelyik külvárosi kerületben keresne megoldást a hajléktalanok problémájára. Mindössze "lehetőséget kíván teremteni" arra, hogy a Budapest aluljáróit és köztereit ellepő több ezer hajléktalannak biztosítsák a szállás, az élelmezés és az egészségügyi ellátás valós feltételeit. Demszky Gábor kihívója az MTI-nek nyilatkozva nehezményezte, hogy mindössze egy "láthatatlan, szűk grémiummal" kell vitáznia, ahelyett, hogy magával az SZDSZ-es főpolgármesterrel tudna érdemi eszmecserét folytatni a témában.

MTI - fidesz.hu