Az RMDSZ konzultálni kíván az őt bíráló szervezetekkel is
2006. augusztus 7., 10:31
Széleskörű konzultáció-sorozatot szervez az RMDSZ, előkészítve ezáltal jövő évi kongresszusát - jelentette be Markó Béla szövetségi elnök pénteken, marosvásárhelyi sajtóértekezletén. Míg más pártok évente rendeznek kongresszust, a Szövetség négyéves időközökben szervezi meg, ezért is rendkívül fontos ez az esemény, jegyezte meg a politikus.

A következő időszakban intenzív konzultáció-sorozatot terveznek a területi szervezetekkel, az egyházak képviselőivel, civil- és szakmai szervezetekkel, de azokkal is, akik bírálják az RMDSZ tevékenységét, fogalmazott az RMDSZ elnöke, példaként említve az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, valamint a Székely Nemzeti Tanács képviselőit.

Markó Béla reményét fejezte ki, hogy a tervezett párbeszéd-sorozatot követően sikerül majd fontos következtetéseket levonni. A cél az, hogy a pluralizmus jegyében az RMDSZ az eddiginél hatékonyabb, nyitottabb, egységesebb szervezet legyen.