Tarlós kerületi kezelésbe adná a Városmajori parkot
2006. szeptember 12., 17:14
Kerületi kezelésbe adná a Városmajori parkot és a Gesztenyés kertet a Fidesz és a KDNP által is támogatott független főpolgármester-jelölt.

Tarlós István keddi, XII. kerületi körútján azt is közölte: fővárosszerte számos sportközpont megépítésére lenne szükség a megszüntetett létesítmények helyett.

Tarlós Istvánt Pokorni Zoltán, a Fidesz és KDNP kerületi polgármesterjelöltje fogadta a Királyhágó téren. A Fidesz országgyűlési képviselője itt a többi között arról beszélt, hogy a János hegyi kilátóhoz hasonlóan a kerület saját kezelésbe venné a Városmajori parkot, ahol, mint mondta, ma áldatlan állapotok uralkodnak, és ahol a "közbiztonság kriminális".

Elmondta, terveik szerint a parkot bekerítenék és parkőrrel vigyáznák a rendjét. Pokorni Zoltán szerint ugyanígy helyi kezelésbe vennék a Gesztenyés kertet is. Arra kérte Tarlós Istvánt, hogy ha főpolgármesterré választják, akkor "kellő súllyal" tekintsen majd a hegyvidéken élők nyugalmát szolgáló javaslatokra.

"Kicsit sem esik nehezemre majd támogatni, hogy mindez megvalósulhasson" - mondta a főpolgármester-jelölt. Tarlós István közölte, úgy tudja, a "viszonylag gazdag" és gyönyörű városrészben a legnagyobb probléma, hogy kevés az üzlet és más vendéglátóipari egység, továbbá, hogy alacsony a kábeltelevíziós ellátottság mértéke.

Tarlós István megtekintette a Csörsz utcai épülő sportcentrumot, majd Mitnyan György, a kerület leköszönő polgármestere előtt azt mondta: jó döntés volt elindítani a beruházást, amely elsősorban a kerületi fiataloknak nyújt majd sportolási lehetőséget.

A főpolgármester-jelölt az MTI-nek azt mondta: több hasonló sportlétesítmény felépítésére lenne szükség, mert az elmúlt 16 évben 60 fővárosi intézményt szüntettek meg.

MTI - fidesz.hu