Maga Gyurcsány Ferenc a probléma
2006. szeptember 19., 20:08
Kis számú, magáról megfeledkezett, kivetkezett randalírozóknak nevezte Kövér László azokat, akik hétfő éjjel elfoglalták a Magyar Televízió székházát.

A Fidesz országos választmányának elnöke a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyékládházán kedden leszögezte: a nyilvános véleménynyilvánítás, gyülekezés joga mindenki számára adott, ezt nem lehet megkérdőjelezni. A tüntetés, demonstráció törvényes kereteit azonban senki nem lépheti át. "Hálás vagyok a jó Istennek, hogy ami történt (...), nem követelt súlyosabb áldozatot" - tette hozzá.

Megfogalmazása szerint "ennek semmi köze nem volt a politikához". A Fidesz országos választmányának elnöke úgy vélte, "akik a törvényekre fittyet hánytak", azok ezt nem tették volna meg, ha nincsen Gyurcsány Ferenc és hazug politikája. Ezt már Gyurcsánnyal nem is lehet megoldani, "hiszen maga Gyurcsány Ferenc a probléma" - mondta. Ez a kormány elvesztette legitimitását, egy tisztességes kormánynak azonnal le kellett volna mondania az elmúlt napok történéseit követően - jelentette ki.

Kövér László az MTI kérdésére azt mondta: "előbb-utóbb vissza kell adni Gyurcsány Ferencnek, a kormánynak, az MSZP-nek, az SZDSZ-nek a mandátumot a választók kezébe, akiktől ezt a mandátumot kicsalták. Ha ez a kormány ezek után mindent minden következmény nélkül megtehet (...), akkor holnap bármi lehet". Kövér László szerint a békétlenség, a zavargás, a feszültség annak használ, aki "vesztét érezte a következő demokratikus megmérettetésen". A Fidesznek semmiképpen nem áll érdekében, hogy az utcán zajlanak az események - tette hozzá.

MTI - fidesz.hu