Városházi dolgozók kft.-je szedi a díjat
2006. szeptember 27., 16:21
A Margitszigeten és a Budai Várban szedett autós belépési díjakról érdeklődött Tarlós István, aki szerdán azt a kérdést tette fel a főpolgármesternek, hogy miért csak 10 százalék körüli részesedést kap a főváros egy átadott hatósági feladatért?

A Fidesz és a KDNP támogatásával induló független főpolgármester-jelölt az MTI-nek elmondta: egy szerződésből megtudta, hogy "városházi dolgozók" egy csoportja bt-t, majd kft-t alapított azzal a céllal, hogy a hatóság helyett belépési díjat szedjen a Margitszigetre, illetve a Budai Várba behajtó autósoktól. A bevétel évente 100 millió forintnál is több, a fővárosi önkormányzat viszont ennek mindössze tíz százalékát kapja meg - mondta. Tudomása szerint ez a gyakorlat 3-4 éve tart. Hogyan lehet, hogy a főváros csak 10 százalékos részesedést kap a bevételekből, miközben ez "alapvetően egy hatósági feladat" - vetette fel a jelölt. Tarlós István közölte: etikai problémát és joghézagot feltételez, ám kíváncsi arra, hogy Demszky Gábornak mi a véleménye az ügyben.

MTI - fidesz.hu