MSZP-SZDSZ-MDF többség a szombathelyi városházán
2006. október 16., 12:11
A ma alakuló szombathelyi közgyűlésben baloldali többség lesz. Ahogy arról már beszámoltunk, az MDF elnöksége pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hat hónapig bizalmat szavaznak az MSZP-SZDSZ-es városvezetésnek és Ipkovich György polgármesternek. A hét végén kiderült, hogy az Együtt Szombathelyért Egyesület is a kormánypárti városvezetést támogatja.

A mai ülés előtt már világos, a 29 tagú szombathelyi közgyűlésben a baloldal került jobb pozícióba.
Ugyanis a Fidesz- Pro Savaria- KDNP 14, az MSZP- SZDSZ a polgármester Ipkovich Györggyel együtt 13 mandátumot szerzett. Őket támogatja majd Gyimesi József, az Együtt Szombathelyért Egyesület és Szabó Gábor, a Magyar Demokrata Fórum jelöltje.

Így sikerült többséget csinálni az MSZP-SZDSZ-es koalíciónak a szombathelyi városvezetésben.

Az Együtt Szombathelyért Egyesület közleményében kifejti, hogy a végleges választási eredmény ismeretében szeretnék álláspontjukat leszögezni: a város polgárai október l-én megválasztották Ipkovich Györgyöt Szombathely polgármesterének, és ezt a választási eredményt tudomásul kell vennünk. Nem kívánjuk elvitatni a polgármesternek azt a jogát, hogy legközvetlenebb munkatársait maga jelölje ki, és vállalja értük, és munkájukért az erkölcsi és politikai felelősséget. Ezen alkotmányos elvnek és gyakorlatnak megfelelően már most - az előterjesztendő személyek nevének ismerete előtt- kijelentjük, hogy az alpolgármesterek és tanácsnokok személyét megszavazzuk. - olvasható a közleményben.

Közben lemondott Lechner Ferenc az MDF szombathelyi ügyvezető elnöke. Érdeklődésünkre elmondta, hogy 1988 októbere óta a párt tagja, döntését lelkiismereti okokból hozta meg. Az 1956-os elkötelezett politikus nem tudja elfogadni a baloldallal való együttműködést.
-Erkölcsi alapelveimmel összeegyeztethetetlen az MSZP-vel való megegyezés- tette hozzá.

MNO - fidesz.hu