Újabb kétezer panellakás felújítását támogatja Kaposvár
2006. október 24., 13:41
Valamivel több mint kétezer panellakás felújítását támogatja Kaposvár önkormányzata azzal, hogy a költségek egyharmadát vállalva az újabb pályázati kiírásra beérkező valamennyi, azaz 71 felújításra benyújtott pályázatot továbbít a kormánynak - közölte a város polgármestere kedden a városházán tartott sajtótájékoztatón.

Szita Károly elmondta: a most befogadott pályázatokkal együtt a közel tízezer kaposvári panellakásból 2007 végére 6.593 lakás újul meg a városban, összességében csaknem négymilliárd forint értékben. A polgármester hozzátette, hogy ebben az évben is mintegy 2.000 panellakást újítottak fel, s terveik szerint 2009-ig valamennyi megújul. Emellett elkezdték a lakótelepi közterületek, játszóterek felújítását. Az idén két lakótelepi zöldövezet újul meg, jövőre pedig egy 20 hektáros lakótelepi közterület kétmilliárd forint értékű felújítására nyújtanak be pályázatot az Európai Unióhoz.

Szita Károly jelezte, még az idén kezdeményezik a kormánynál, hogy a panelházak fogadó szintjének felújítására a lakásokkal azonos feltételekkel lehessen pályázni. Jelenleg ugyanis ehhez nem kapnak hozzájárulást az államtól. Továbbá azt is kérik - tette hozzá -, hogy a korszerűtlen, régi építésű családi házak tulajdonosai is pályázhassanak egyharmados önerővel a kétharmados önkormányzati, illetve állami támogatás igénybevételével az ingatlanok felújítására.

MTI - fidesz.hu