A BKV 154 millióval tartozik az APEH-nak
2006. november 6., 19:21
Csaknem 154 millió forinttal tartozik az APEH-nak a Budapesti Közlekedési Részvénytársaság, így a cég is rákerült arra a listára, amelyen az adóhivatal negyedévente a nagy adósok nevét teszi közzé. A BKV tájékoztatása szerint a tartozásra részletfizetési könnyítést kaptak, s ennek határidőben eleget is tesznek.

Az adóhatóság negyedévente teszi közzé azoknak a cégeknek a nevét, amelyek tartozása meghaladja a 100 millió forintot. A magánszemélyek közül azok kerülnek a listára, akik 10 millió forintnál nagyobb adósságot halmoztak fel. A harmadik negyedévi listára felkerül a BKV is - 153,9 millió forint adóhiány miatt.

Az APEH egy revízió során ellenőrizte a közlekedési vállalatnál a korábbi évek gazdálkodását, és adóeltéréseket állapított meg. A cég az összeg és a kapcsolódó kötelezettségek megfizetésére részletfizetési könnyítést kért, amelyet az adóhatóság engedélyezett is - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a BKV. Ennek alapján a cégnek nincs lejárt adótartozása, fizetési kötelezettségének pedig folyamatosan, határidőben eleget tesz.

hirtv.hu - fidesz.hu