Fertőzés klinikákon: 123-an betegek meg
2006. november 14., 11:01
Százhuszonhárman kaptak hasmenéses, hányásos tünetekkel járó fertőzést négy fővárosi kórházban - tájékoztatta kedden az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat az MTI-t.

A Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikáján, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben (ORFI), a Szent János Kórházban és a Jahn Ferenc Kórházban - a Kútvölgyi kórház kivételével - még nem bizonyosodott be, hogy calici vírus okozta a megbetegedéseket - tette hozzá Ritoók Emese.

Kellős Éva, az ORFI ápolási igazgatója az MTI-nek elmondta: kedden hasonló tünetek nem léptek fel újcbb betegnél az intézményben, azonban elővigyázatosságból még egy-két napig fenntartják a látogatási tilalmat, de felvételi zárlat nincs a kórházban.

A Jahn Ferenc Kórházban kedden új beteg szintén nem volt, de az elmúlt napokban húszan betegedtek meg. Az intézményben látogatási és felvételi tilalom van - közölte Vándor László, a kórház I. belgyógyászati osztályának főorvosa az MTI-vel. Hozzátette: 3-4 nap múlva, a laboratóriuoi vizsgálatokból derül majd ki, hogy valóban calici vírus okozta-e a megbetegedéseket.

Antmann Katalin, a Semmelweis Egyetem kórházhigiénés főorvosa arról tájékoztatta az MTI-t, hogy kedden kettő, az intézményben ápolt betegnél jelentkeztek a tünetek, s négy dolgozó nem vette fel a munkát. Jelenleg 10-15 beteget ápolnak fertőzéssel és eddig 70 beteget találtak. Hozzátette: a betegség gyors lefolyású, egy-két nap múlva enyhülnek a tünetek. A Kútvölgyiben folyamatosan fenntartják a látogatási és felvételi tilalmat - fűzte hozzá Antmann Katalin.

MTI - fidesz.hu