Megalakult a Szent Imre Millenniumi Emlékbizottság
2006. november 20., 16:29
Budapesten alakult meg hétfőn a Szent Imre Millenniumi Emlékbizottság, amelynek feladata a herceg születésének ezredik évfordulójához kapcsolódó megemlékezések szervezése és összehangolása - tájékoztatta Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-t.

Az emlékbizottság Lezsák Sándornak, az Országgyűlés alelnökének a kezdeményezésére alakult meg. Tagjai a Szent Imre nevét viselő települések polgármesterei, illetve képviselői, valamint neves közéleti személyiségek - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. A közlés szerint az emlékbizottság felhívással fordult a világ magyarságához, főként a Szent Imre nevét viselő intézmények, szervezetek képviselőihez, hogy méltó megemlékezésekkel segítsék Szent Imre kultuszának erősítését, ezáltal a nemzet megújulásának, szellemi, erkölcsi felemelkedésének és egységének ügyét.

Az alakuló ülésen részt vett Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, aki üdvözölte a kezdeményezést, amely szerinte újabb lehetőséget teremt a Kárpát-medencei települések között a pártpolitikától mentes összefogásra.

MTI - fidesz.hu