Demonstráltak az egészségügyi dolgozók Szekszárdon
2006. november 22., 18:22
Csendes demonstrációt tartott szerdán az EDDSZ megyei szervezete Szekszárdon, mintegy százötvenen vonultak végig a város központján szakszervezeti és nemzetiszínű zászlóval.

A menet a kórház épületétől a megyei önkormányzat elé vonult, ahol a szervezet megyei titkára felolvasta a Mit várunk a kormánytól - a közteherviselés és elosztási viszonyok aránytalanságának megszüntetését! címet viselő követelést. Elsőként a munkahelyet, munkát, megfelelő bért hangsúlyozták a tüntetők, megállapították, hogy az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozók többsége csak túlmunkával képes megteremteni saját és családjuk biztonságát. A követelés a továbbiakban a személyi és tárgyi feltételek biztosítását hiányolta, hogy ne kényszer hatására, hanem szabadon dönthessenek, milyen jogviszonyban látják el feladataikat. Szükségesnek tartják a béren kívüli juttatások formájának kidolgozását, a korkedvezményes nyugdíj lehetőségét, a rekreációs üdülés biztosítását.

MTI - fidesz.hu