Indián törzs a rockbárban
2006. december 7., 18:07
Egy floridai indián törzs, a Seminole megvásárolta a világ egyik legismertebb vendéglátó-szórakoztatóipari vállalkozását, a Hard Rock Cafét. Az eladó a brit Rank csoport volt, a vételár 965 millió dollár

A nevezett törzs nem nyeretlen az üzleti életben, vannak már szállodái, kaszinói Floridában. Most azonban 120 különböző létesítményre teheti rá a kezét, összesen 40 országban.

Egyetlen Hard Rock Café szórakozóhely, az első ilyen néven megnyílt londoni bár marad a Rank birtokában. Utóbbi vállalat most elsősorban játékkaszinó üzletére akar koncentrálni, ezért döntött az eladás mellett. A Hard Rock egységek tavaly mintegy 480 millió dolláros forgalmat bonyolítottak le. Az indián törzs a rock történetének jeles tárgyi darabjaihoz is hozzájut a vásárlással, összesen mintegy 70 ezer különböző emléktárgy is a birtokába kerül Elton Juh magas sarkú cipőjétől kezdve Jimi Hendrix háromszögeket formáló régi gitárjával együtt. A Hard Rock élő koncertjeinek rendezési joga is az övé lett, illetve a vállalkozás mögött álló 3300 seminole indiáné. Egykor elkobzott földjeikért később több mint 12 millió dollár bánatpénzt kaptak.

MTI - fidesz.hu