A hivatalos rendőrségi jelentés szerint baleset volt Diana halála
2006. december 14., 13:55
Megalapozatlanok a walesi hercegnő halálával kapcsolatos összeesküvési állítások - közölte csütörtökön a Diana életét kioltó, csaknem egy évtizeddel ezelőtti párizsi autószerencsétlenség brit rendőrségi vizsgálatának vezetője.

Lord John Stevens, a Scotland Yard volt főparancsnoka, aki személyesen ismertette Londonban a vizsgálatról elkészített 850 oldalas jelentés fő megállapításait, egyértelműen kijelentette: nem volt olyan konspiráció, amely a hercegnő, vagy a kocsiban vele utazók meggyilkolására irányult volna; tragikus baleset történt. Lord Stevens ezzel egyöntetűen cáfolta azokat az összeesküvési elméleteket, amelyek szerint Diana és akkori barátja, Dodi Fayed a brit titkosszolgálat merényletének áldozata lett. A vizsgálat vezetője kijelentette azt is: a walesi hercegnő nem volt terhes a baleset pillanatában. Lord Stevens bejelentette: a vizsgálat során személyes kapcsolatban állt Fülöp edinburgh-i herceggel, Diana apósával, és Károly trónörökössel, a hercegnő volt férjével, és semmilyen, a brit királyi család szerepével kapcsolatos további vizsgálat nem indokolt.

MTI - fidesz.hu