Tüntetés a nagyatádi kórház gyermekosztályáért
2007. január 21., 14:29
A nagyatádi városi kórház gyermekosztályának bezárása ellen tüntettek vasárnap délelőtt a kórház épülete előtt; a demonstráción több mint kétszázan vettek részt, sokan babakocsiban, vagy kézen fogva magukkal vitték gyermekeiket.

Fábián Zoltán, a szülők által kezdeményezett tiltakozó akció szervezője a kórház aulájában egy petíciót adott át az éppen ügyeletben lévő Bóta László főigazgató-főorvosnak, majd Ormai István polgármesternek, valamint egy önkormányzati képviselőnek. Az MTI-nek elmondta: a kórház vezetőjétől nem sok biztatást kaptak, a polgármester viszont azt ígérte, megvizsgálják a lehetőségeket. Hozzátette: a gyermekosztály megmaradása érdekében megfogalmazott petíciót a térség országgyűlési képviselőihez is eljuttatják, kérve, hogy járjanak közben a gyermekosztály megmaradásáért.

A petíciót a demonstráció helyszínén átvevő Ormai István az MTI-nek azt mondta: elsősorban szakmai okok miatt merült fel a gyermekosztály bezárása, ugyanis jelenleg egyetlen orvos dolgozik az osztályon. A polgármester hangsúlyozta: komolyan veszi a véleménynyilvánításnak ezt a formáját, s azért ment el a rendezvényre, hogy személyesen meghallgassa a szülőket. "A legnagyobb probléma az, hogy tudjuk-e szakmailag biztosítani az osztály működési feltételeit" - mondta a polgármester, aki ígérte: újragondolják, mit lehet tenni a gyermekosztály megmaradásáért. A rendőrség által biztosított tüntetés délben rendzavarás nélkül ért véget.

MTI - fidesz.hu