Rogán Antal levele a fővárosi képviselőkhöz
2007. január 23., 11:35
Mára elengedhetetlenné vált, hogy a Belváros új városképének kialakításában Belváros-Lipótváros Önkormányzata mellett a Főváros is szerepet vállaljon - írja az V. kerület polgármestere.

Valamennyi Fővárosi Önkormányzati Képviselő részére

Budapest
Városház u. 9- 11.

Tisztelt Képviselő Asszony/Úr!

Mint ahogyan Ön számára is ismeretes, a Fővárosi Közgyűlés 2007. január 25-én szavaz a Budapest Szíve városfejlesztési programról.

A világ minden nagyvárosában a Belváros, a "City" kiemelt jelentőséggel bír. Budapest kirakatát a világ előtt a Belváros jelenti. Az elmúlt 16 esztendőben a Fővárosi Önkormányzat legfontosabb fejlesztéseire a város más területein került sor. Mára elengedhetetlenné vált, hogy a Belváros új városképének kialakításában Belváros-Lipótváros Önkormányzata mellett a Főváros is szerepet vállaljon.

A Belváros számára az egyik legfontosabb kérdés, miként tudjuk visszaadni a Belvárost az átmenő autóforgalom helyett Budapest polgárainak, és a Budapestre érkező turistáknak. A 4-es metró építése páratlan lehetőséget kínál, hogy az amúgy is szükséges felszíni rendezési munkálatok lebonyolításával egyidejűleg újragondoljuk a Belváros szerepét, és a közlekedés rendjét.

Az átmenő forgalom által darabokra szabdalt mai "City" helyett a Belváros újraegyesítésére van szükség. Belváros-Lipótváros Önkormányzatának erőfeszítései az elmúlt években is ezt szolgálták. Lehetőségeinket jelentősen bővítené Budapest Főváros Önkormányzatával történő együttműködés. A Budapest Szíve Program ennek lehetőségét villantja fel a belvárosiak számára.

Belváros-Lipótváros polgármestereként jelen levelemmel is szeretném kifejezni, megvan bennünk a partnerség a Fővárossal közösen elhatározott fejlesztések mielőbbi és sikeres végrehajtására. Bízom benne, hogy a Budapest Szíve Program kapcsán megtaláljuk a közös pontokat, és példát tudunk mutatni a szűk pártpolitikai érdekeken túlmutató együttműködésre.

Ennek jegyében kérem Önt is, mint a Fővárosi Önkormányzat képviselőjét, hogy támogassa a Budapest Szíve Programban foglaltakat és járuljon hozzá a Belváros és a Főváros együttműködésében megvalósuló "Új Budapest City" kialakításához.

Budapest, 2007. január 19.

Rogán Antal

fidesz.hu