Átadták a bonyhádiak a kórházukért gyűjtött aláírásokat
2007. január 23., 13:50
Több mint 14 ezer aláírást adtak át kedden délben az Egészségügyi Minisztériumban a bonyhádiak a tárca ágyszámjavaslata, a városi kórház nullára csökkentett aktív ágyszáma miatt tiltakozva.

"Az íveket Rapi Katalin egészségpolitikai szakállamtitkár vette át" - mondta Potápi Árpád polgármester, a város fideszes országgyűlési képviselője, aki a kórház dolgozóinak kíséretében kereste fel a minisztériumot. A nem egészen másfél hét alatt összegyűlt 14.130 aláírás a polgármester véleménye szerint az ellátási terület harmincezres létszámát tekintve "nem kis teljesítmény". A tiltakozásnak erről a formájáról a kórház január 11-i összdolgozói értekezletén döntöttek az orvosok és ápolók, mivel 30 százalékuknak megszűnhet a munkája a döntést követően a kórházigazgató szerint. Időközben a dél-dunánfúli egészségügyi tanács elutasította a miniszter javaslatát, Potápi Árpád szerint érdemi egyeztetés hiányában döntöttek így a régió képviselői. Hozzátette: remélik, a tárca "figyelembe veszi az emberek véleményét", és március elejére várhatóan "elfogadható, kompromisszumos" döntés születik.

MTI - fidesz.hu