A nevelés "temploma" készül Derecskén
2007. január 26., 15:39
Január 26-a mérföldkő a derecskei Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény életében: aláírták a majd' negyedmilliárdos felújítási beruházás kivitelezési szerződését, s lerakták az iskola udvarán az alapkövét a bővítés helyszínén.

A polgármesteri hivatal házasságkötő termében a szép számban megjelentek előtt Bakó István polgármester kiemelte: hosszú út vezetett a szerződés aláírásáig, miközben az intézmény neve is megváltozott. A rendszerváltozás utáni időszak legnagyobb beruházása készül el az augusztus 15-i átadási ünnepségre - jelentette be, hozzátéve, hogy több éves adósságát pótolja most a város az iskolának, ugyanis végre méltó körülmények között tanulhatnak az oda járó diákok is. A pályázatot az Aditus Kft. készítette el, s a cég Észak-alföldi Régiójának vezető tanácsadója, Galló Ferenc projektmenedzserként figyelemmel kíséri a kivitelezést.

A közbeszerzési eljárás győztese - tíz pályázó közül - a helyi Generálép-3 Kft., mely nettó 166.447.693 Ft-ból vállalta a beruházás elkészültét. Egyebek közt megépül egy 12x24 méteres - kosárlabda méretű - tornaterem, emeletráépítéssel pedig számítástechnikai és idegen nyelvi szaktantermekkel bővül a Szováti úti főépület. Az új, magas tető, cseréppel fedett lesz.

Az ünnepélyes alapkőletétel előtt egy kisdiák felolvasta, miért érdemes Bocskaisnak lenni. Felsorolásában megemlítette a tanórán kívüli foglalkozásokat, kirándulásokat, a művészeti oktatást, a tanulmányi versenyeken való részvételt, valamint a Bocskai napokat, melyeket közös tábortűzzel zárnak.

Pálóczi Gábor, az intézmény igazgatója köszönetet mondott a pályázat elkészítésében részt vevőknek, s reményét fejezte ki amiatt, hogy a nevelés "temploma" készül el kétszáz nap alatt, aminek következtében a tárgyi feltételek is méltók lesznek az ott folyó pedagógiai munkához.

Serestyén János, a Generálép-3 Kft. ügyvezetője akként fogalmazott, hogy nagy megtiszteltetés, egyben kötelesség is a pályázat elnyerése, s ígéretet tett arra, hogy az egész város és az iskola megelégedésére szolgál majd az új épületegyüttes.

Dr. Fülep László, a szomszédos Konyár polgármestere is részt vett az eseményen, mert mint fogalmazott, a mikro-térség jövőbeni együttműködése érdekében fontosnak tartotta osztozni a derecskeiek örömében.

Nyírő Gizella - fidesz.hu