Botka segítségét kérik a szegedi fiatalok
2007. január 26., 16:18
A szociálisan legrászorultabb egyetemi hallgatók tandíjához történő hozzájárulást javasolják a pártok ifjúsági szervezetei Szegeden. Javaslatuk szerint a város hozzon létre egy alapítványt, melyet minden évben a költségvetés elfogadásakor támogatna.

Ez az alapítvány pedig 2008 szeptemberétől a Szegeden állandó lakóhellyel rendelkező, szociálisan leginkább rászoruló 20%-nyi egyetemista tandíját felerészben átvállalná. A fiatalok számításai szerint ez hatmillió forinttal terhelné meg évente a város költségvetését, ami Szeged esetében elenyésző, hisz egy ezreléket jelent csupán a büdzsé teljes összegéhez viszonyítva.

- A közösség érdeke, hogy az utakat, hidakat tervező mérnökök, a gyógyító orvosok, a gyermekeinket oktató, nevelő pedagógusok elsősorban ne a közepes képességű, de tehetős családok gyermekei közül kerüljenek ki, hanem a legjobb képességű, legszorgalmasabb, leginkább elhivatott fiatalok közül. Ezt szolgálja kezdeményezésünk - nyilatkozta az egyik aláíró, Haág Zalán önkormányzati képviselő, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség szegedi elnöke.

A javaslathoz csatlakozott a Fidelitas, az Ifjúsági Demokrata Fórum és a Baloldali Front-Kommunista Ifjúsági Szövetség is. A szervezetek tagjai remélik,hogy Botka László, Szeged polgármestere és a szegedi közgyűlés képviselői is pozitívan fogadják javaslatukat, és támogatni fogják a hátrányos helyzetű diákokat.

fidesz.hu