Demonstráció Budapesten a tervezett oktatási intézmények bezárása ellen
2007. február 12., 16:13
A Fidesz budapesti Női Tagozata nagyszabású tiltakozó demonstrációt szervez 2007. február 15-én, csütörtökön reggel 10.00 -kor a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésnapján a Váci utcai Újvárosháza épülete elé.

A tüntetésen részt vesz Tarlós István, a fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség vezetője.

"Mi nők, édesanyák, szülők a leghatározottabban tiltakozunk a főváros elképesztő méretű iskolabezárása, szakmacsoportok megszüntetése ellen! Gyermekeinket a jövőjüktől fosztják meg, teljes bizonytalanságban tartva őket! Senki sem tudja, hogy mi lesz azoknak a középiskoláknak a sorsa, ahova a továbbtanulási papírokat elküldjük! Lesz-e még egyáltalán iskola, ahol majd tanulhatnak! A döntések nincsenek előkészítve, szakmailag nem megalapozottak, senkivel sem egyeztettek! Ezekből a lépésekből nagyarányú ingatlan eladási szándékot lehet kikövetkeztetni, ami elfogadhatatlan számunkra! Ezért kérünk mindenkit, aki aggódik gyermeke jövőjéért, az oktatás színvonalának megőrzéséért, a pedagógusok jövőjéért, jöjjön el a tüntetésre! Csak összefogással sikerülhet megakadályozni ezt az esztelen intézménybezárást!"

Menczer Erzsébet
elnök