A repülőkórház fuzionálna az önkormányzat kórházával
2007. február 13., 08:43
Jó feltételekkel rendelkező, korszerűen felszerelt kórház működését teremtik meg Bács-Kiskun megyében azzal, hogy a kecskeméti Repülőkórház integrálódik a megyei önkormányzat kórházába - a jövőbeni fúzióról a honvédelmi miniszter és megyei közgyűlés elnöke állapodott meg hétfőn.

A honvédelmi tárca és a megyei önkormányzat megkezdi a tárgyalásokat a megkötendő megállapodás részletes kidolgozására - olvasható Szekeres Imre és Bányai Gábor közös közleményében, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez. A dokumentum szerint az így létrejövő intézmény működéséhez a honvédelmi tárca átadja a Repülőkórház ingatlankezelői jogát, minden szükséges orvostechnikai berendezését, valamint - a további tárgyalásokon kialakított feltételeknek megfelelően - a Repülőkórház jelenlegi munkatársainak egy részét a megyei önkormányzatnak. "A kialakítandó új egészségügyi központ alapját képezi annak az Európai Unió támogatásával létrehozni kívánt gyógyintézeti központnak, amelyhez a Honvédelmi Minisztérium is minden támogatást biztosít" - fogalmaz a közlemény.

A közlemény kitér arra is, hogy a Repülőkórház mellett működő Repülőorvosi- és Kutató Intézet száztizennyolc fővel a március elsején megalakuló új Honvéd Egészségügyi Központ keretein belül folytatja működését, ahol lehetőség lesz szűrő- és alkalmassági vizsgálatok elvégzésére, valamint járóbeteg-ellátásra is, mely szolgáltatásokat a lakosság is igénybe veheti.

Szekeres Imre a tárgyalások lefolytatásával Füredi Károlyt, a Honvédelmi Minisztérium védelmi tervezési és infrastrukturális szakállamtitkárát bízta meg, míg a megyei önkormányzatot Svébis Mihály, a megyei kórház főigazgatója képviseli a megbeszéléseken. A hétfői tárgyaláson részt vevő Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere felajánlotta segítségét annak érdekében, hogy az együttműködés keretein belül a város egészségügyi és szociális ellátásában is részt vállaló új egészségügyi központ hatékonyan tudjon működni.

MTI - fidesz.hu