Újabb őrizetbe vétel a móri bankrablással kapcsolatban
2007. február 19., 12:00
Őrizetbe vette a rendőrség a veszprémi postásgyilkossággal "kapcsolatba hozható" férfit és társát hétfő délelőtt - közölte sajtótájékoztatón a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatója, aki azt is elmondta, hogy a két férfit a móri vérengzéssel kapcsolatban is meggyanúsították.

Bolcsik Zoltán közölte: a postásgyilkosról készült arcszobor kapcsán a rendőrséghez érkezett információ vezette el a rendőröket a tatabányai férfihoz, aki "kapcsolatba hozható" a postásgyilkossággal. Őt és társát már őrizetbe is vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezésüket. Erről a nap folyamán a bíróság fog dönteni - tette hozzá. A gyanúsítottak a bűncselekménnyel kapcsolatban vallomást tettek, ennek ellenőrzése jelenleg is folyik. Az őrizetbe vett férfiakon már a DNS-vizsgálatot is elvégezték, de annak még nem készült el az eredménye - jelezte. A két férfit a rendőrség azzal is meggyanúsította, hogy közük van a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrabláshoz.

A tatabányai férfi kirendelt védőügyvédje, Fecci Gizella hétfő reggel az MTI-vel közölte, hogy hajnalra a férfi beismerő vallomást tett, azt azonban nem kívánta elárulni, mire vonatkozóan. A védőügyvéd személyesen nem vett részt a vasárnapi kihallgatáson, ügyvédjelöltje helyettesítette. A veszprémi kézbesítő meggyilkolásával és további öt postás kirablásával kapcsolatba hozható férfi vasárnapi sajtóértesülések szerint beismerte, hogy 2002-ben részt vett a nyolc emberéletet követelő móri mészárlásban. Ugyancsak sajtóinformáció szerint a hétvégén egy másik férfit is őrizetbe vett a rendőrség a gyanúsított vallomása nyomán.

A férfit azzal gyanúsítható, hogy 2003 és 2005 között hat postást rabolt ki Győrben és Tatabányán, Veszprémben pedig egyet meggyilkolt. A napokban a Népszabadság úgy értesült: a gyanúsított tatabányai lakásán megtalálták a veszprémi gyilkosságnál használt fegyvert, és több más bizonyítékot is, amelyek alátámaszthatják a gyanúsított Mórral kapcsolatos vallomását.

A móri mészárlás elkövetésével vádolt Kaiser Ede és Hajdú László védőügyvédei az MTI-nek hangsúlyozták: amennyiben bebizonyosodik, hogy a hét végén őrizetbe vett gyanúsított, illetve gyanúsítottak részt vettek a nyolc áldozatot követelő móri vérengzésben, az ügyészségnek perújítási eljárást kell kezdeményeznie.

MTI - fidesz.hu