Elhallgattatnák Orbánt a "demokraták" - II.
2007. február 21., 13:45
Vezető kormánypárti politikusok igyekeznek lebeszélni Orbán Viktort arról, hogy felszólaljon pártja március 15-i rendezvényén. Minisorozatunkban tőlük idézünk. A második rész főszereplője Kóka János.

Orbán Viktor álljon ki, és mondja, hogy nem akar ribilliót március 15-én - mondta a gazdasági miniszter egy kereskedelmi csatorna reggeli műsorában szerdán arra reagálva, hogy a Fidesz elnöke beperelte, amiért a közrádiónak adott interjúban azt mondta: az ellenzéki vezető március 15-ből polgárháborút szeretne csinálni.

A gazdasági miniszter szerint "elviselhetetlen az, hogy Magyarországon a kisgyerektől az idősekig attól félnek, hogy március 15-én mi lesz". "Álljon ki, mondja azt, hogy nem, nem igaz, ő nem szeretne ribilliót, csendes ünnepet szeretne, vissza szeretné adni az ünnep méltóságát. Nem szeretne Árpád-sávos lobogókat látni, és az alatt szélsőséges, erőszakos radikalizmust az utcákon, és akkor én leszek az, aki el fogom ismerni Orbán Viktor szavait és vissza fogom vonni a sajátoméit" - fogalmazott Kóka.

Mint mondta, a polgárháború kifejezést szimbolikusan használta, mert őszinte felháborodás van benne azzal kapcsolatban, hogy van valaki, aki félelemben tartja az ország nagyobb részét.

(MTI)